Skip to content Skip to footer

Dita Ndërkombëtare e Lumturisë

Që prej 12 vitesh, në 20 mars anembanë botës festohet Dita Ndërkombëtare e Lumturisë shënuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara me synimin që t’i bëjë njerëzit në mbarë botën të kuptojnë rëndësinë e lumturisë brenda jetës së tyre. Në vitin 2015, kjo asamble përpiloi 17 Objektiva të Zhvillimit të Qëndrueshëm për ta bërë jetën e njerëzve më të lumtur ku qëllimet kryesore janë zhdukja e varfërisë, zvogëlimi i pabarazisë dhe mbrojtja e planetit tonë.

Leave a Reply